Wat is the law of attraction?

Hoe werkt the law of attraction? Hoe kan the law of attraction jou helpen? Vele succesvolle mensen beweren dat ze gebruiken maken van the law of attraction, Arnold Schwarzenegger, Denzel Washington, Oprah Winfrey en Will Smith. Maar wat is the law of attraction hoe werkt het en hoe kan het jou helpen?

Wat is the law of attraction ?

The law of attraction is in het Nederlands letterlijk vertaald de wet van de aantrekkingskracht. Hiermee wordt bedoelt dat jij de mogelijkheid hebt om dingen of gebeurtenissen naar je toe te trekken bewust of onbewust door middel van gedachtes. Bijvoorbeeld een prachtig huis of een ontzettend leuke vakantie. Maar ook minder leuke dingen als een parkeerboete een kras op je auto of een onverwachtse rekening.

En dit komt allemaal door jou eigen gedachtes…! Dat klinkt misschien heel raar en ik snap best dat er een hoop mensen zijn die dit niet geloven en ook nooit zullen geloven. Maar er zijn voorbeelden die iedereen wel eens mee heeft gemaakt.

Je hebt je auto geparkeerd zonder een parkeer-kaartje te hebben gekocht en je denkt continue ”ik hoop niet dat ik een boete krijg”. Je komt bij je auto en ja hoor er zit in boete onder je ruitenwisser. Of je hebt voor de eerste keer je nieuwe schoenen aan en je bent als de dood dat er iemand boven op gaat staan en nog die zelfde dag zit er een modderige voetafdruk op jou mooie schoenen.

Dit kan je natuurlijk allemaal domme pech of geluk noemen maar het is een feit dat mensen die continue negatief denken vaak weinig tot geen geluk in hun leven hebben. Het tegenovergesteld geldt voor mensen die altijd positief denken, zij zullen veel meer gelukkige momenten mee maken en veel meer voor elkaar krijgen door positieve energie.

You can’t think negative and expect a positive life. The life that you want for yourself will be based on the energy that you put out into the universe.

Hoe werkt het?

De gebroeders Wright gebruikte the law of attraction al in 1903. Door in zichzelf en hun dromen te geloven maakte zij het mogelijk om als eerste mensen op aarde te vliegen. Op 17 december 1903 schreven de broers geschiedenis met een vlucht van 37 meter. Nog die zelfde dag werd er een afstand van 300 meter afgelegd. Als ze naar alle mensen hadden geluisterd die zeiden dat het onmogelijk was dan was dit ze natuurlijk nooit gelukt, maar ze deden het tegenovergestelde. Doordat ze in zichzelf geloofde en zich al zagen vliegen is het ze gelukt geschiedenis te schrijven die dag. Ze maakte gebruik van visualisatie.

Visualiseren is het vertalen van je wensen, dromen of gedachtes naar beeld.

Maar the law of attraction is meer dan alleen visualiseren en ”ontvangen”. Je moet daadwerkelijk geloven dat alles wat jij wilt bereiken ook echt mogelijk is, je moet het als het waren voelen. ”The law” is een levensstijl die werkt doormiddel van visualisatie, positiviteit, geloven in jezelf en dankbaarheid voor alles wat je al in je leven hebt.

Positively and negatively, you attract what you feel, you attract who you are, you attract what you attract

Denzel Washington

Hoe kan The law of attraction jou helpen?

The law of attraction is er altijd en overal. En het is eigenlijk ontzettend leuk om er gebruik van te maken. Je moet begrijpen dat jou gedachtes werkelijkheid worden, dus ook slechte gedachtes. Zet je slechte gedachtes daarom dus zoveel mogelijk opzij. Natuurlijk is dat niet altijd even makkelijk zeker niet in het begin. Maar je zal er na verloop van tijd steeds beter in worden. Probeer positieve gedachtes vast te houden, visualiseer over alles wat je in het leven wilt bereiken. En wees vooral dankbaar voor alle mooie dingen die al in je leven zijn.

“I always visualize good things. I always visualize victory, success, abundance. I visualized it all, and it’s all happening.”

Conor Mcgregor

The law of attraction werkt alleen als je er voor de volle 100% in gelooft. Visualiseer dus alleen dingen waarvan jij denkt dat het echt mogelijk is. Misschien kom je er zelfs achter dat je alles waarvan je gedroomd hebt en waar je ook echt in geloofde al hebt gekregen.

Positief denken kan je leren, deze tips kunnen jou daarbij helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *