Beleggen in vastgoed aandelen

De beste vastgoed ETF’s

Beleggen in vastgoed is tegenwoordig voor iedereen mogelijk. Met behulp van vastgoed ETF’s kan je op een eenvoudige manier in vastgoed investeren, zonder dat je daarvoor over al te veel vermogen moet beschikken. Ideaal dus voor de beginnende belegger of iemand die op zoek is naar meer spreiding.

Waarom beleggen in vastgoed ETF’s?

Als je denkt aan beleggen in vastgoed denk je al snel aan grote bedragen, zeker in de tijd waarin we nu leven. Door te beleggen in vastgoed ETF’s koop je mandjes aandelen van beursgenoteerde vastgoed bedrijven. Je zou natuurlijk ook individuele vastgoed aandelen kunnen kopen maar dit zorg voor extra risico. De vastgoedsector bestaat namelijk uit verschillende segmenten. Zoals kantoor-, winkel-, bedrijfsruimte-, hotel-, zorg- en woningvastgoed. Een goed gespreide vastgoed ETF bestaat uit deze verschillende segmenten. Hierdoor kan je met de aankoop van een enkele ETF in verschillende segmenten van de vastgoedmarkt investeren. Dit zorgt voor meer spreiding. Wij hebben voor jou de 3 beste vastgoed ETF’s geselecteerd.

Kijk ook eens naar de 5 beste ETF’s.

VanEck Global Real Estate UCITS ETF (TRET)

De eerst van de lijst is de VanEck Global Real Estate ETF. Dit is een wereldwijd gespreide ETF met 99 verschillende posities. Maar liefst 65% van het belegde vermogen zit in de verenigde staten, gevolgd door Japan 11.5%. Met ruim 9% is PROLOGIS INC de grootste positie. PROLOGIS is marktleider in industrieel vastgoed met klanten als Amazon, DHL, UPS en Pepsi. De overige top 10 posities bestaan uit, Public Storage, Realty Income Corp, Welltower Inc, Digital Realty Trust Inc, Simon Property Group Inc, Avalonbay Communities Inc, Equity Residential,Extra Space Storage Inc en Alexandria Real Estate Equit. De ETF is in vrijwel alle segmenten van vastgoed actief waaronder woningen, kantoren, industrieel vastgoed, hotels, gezondheidszorg en winkelvastgoed. De lage kosten van 0.25% zijn een voordeel van de ETF.

Details over VanEck Global Real Estate UCITS ETF (TRET)

 1. Tickersymbool: TRET
 2. ISIN: NL0009690239
 3. Aantal posities: 99
 4. Spreiding: Wereldwijd
 5. Dividend rendement: 2.35%
 6. Lopende kosten: 0.25%
 7. Gemiddeld jaarlijkse rendement: 8,96%
 8. De giro kernselectie: Ja
 9. Top 10 posities: 37.60%

IShares Developed Markets Property Yield (IWDP)

IShares Developed Markets Property Yield is opgericht in 2006. De ETF bestaat uit maar liefst 368 posities, waarvan 58% van het belegde vermogen in de VS. Gevolgd door Japan 9.76% en Hong Kong 5.92%. Public storage reit is de grootste positie met een weging van 4.15%. Public storage is een Amerikaanse marktleider in zelf opslagboxen. Ondanks het saaie business model heeft Public storage een marktwaarde van maar liefst 58 miljard dollar. De overige top 10 posities bestaan uit, VICI PPTYS INC, Realty Income Corp, Welltower Inc, Digital Realty Trust Inc, Simon Property Group Inc, Avalonbay Communities Inc, Equity Residential,Extra Space Storage Inc en Alexandria Real Estate Equit. De brede spreiding is een pluspunt van deze ETF. De lopende kosten zijn daarentegen aan de hoge kant met 0.59% op jaarbasis.

 1. Tickersymbool: IWDP
 2. ISIN: IE00B1FZS350
 3. Aantal posities: 368
 4. Spreiding: Wereldwijd
 5. Dividend rendement: 3.35%
 6. Lopende kosten: 0.59%
 7. Gemiddeld jaarlijkse rendement: 3.07%
 8. De giro kernselectie: Ja
 9. Top 10 posities: 26.34%


iShares European Property Yield UCITS ETF (IPRP)

Voor beleggers die het iets dichter bij huis willen zoeken is er de iShares European Property Yield UCITS ETF. De ETF is opgericht in 2005. Zoals de naam het al zegt, bestaat de ETF enkel uit Europese vastgoed fondsen. Duitsland is het meest vertegenwoordigd met 32%, gevolgd door Zwitserland 16% en Belgie 15%. Vonovia SE is de grootste positie met maar liefst 19.8%. Vonovia is actief op het gebied van woningen voor particulieren. Voornamelijk in Duitsland maar ook in Oostenrijk en Zweden. De overige top 10 posities bestaan uit, SWISS PRIME SITE AG, LEG IMMOBILIEN N, PSP SWISS PROPERTY AG, GECINA SA, WAREHOUSES DE PAUW NV, KLEPIERRE REIT SA, AEDIFICA NV, CASTELLUM en COFINIMMO REIT SA. De lopende kosten zijn met 0.40% gemiddeld. Voor iemand op zoek naar exposure in de Europees vastgoed is dit een mooie ETF.

 1. Tickersymbool: IPRP
 2. ISIN: IE00B0M63284
 3. Aantal posities: 60
 4. Spreiding: Europa
 5. Dividend rendement: 3.77%
 6. Lopende kosten: 0.40%
 7. Gemiddeld jaarlijkse rendement: 4.43%
 8. De giro kernselectie: Ja
 9. Top 10 posities: 57.97%

Beleggen brengt altijd risico met zich mee, je kunt een (deel) van je inleg verliezen. Dit is geen beleggingsadvies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *