3 beste ETF aandelen

De 3 beste dividend ETF’s

Als je wilt beleggen in dividend ETF’s wil je tenslotte wel beleggen in de beste ETF’s. De markt is de afgelopen jaren overspoeld met ETF’s. Zoveel zelfs dat je haast niet meer weet waar je moet beginnen. Daarom hebben wij voor jou de 3 beste dividend ETF’s geselecteerd. Deze top 3 is zorgvuldig geselecteerd op basis van verschillende criteria.

1. Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS USD Distributing, Tickersymbool: VHYL ISIN: IE00B8GKDB10

VHYL de nummer 1 van deze lijst is een zeer breed gespreide ETF. Op het moment van schrijven bestaat de ETF uit maar liefst 1855 posities. Dit is dan ook meteen de breedst gespreide ETF van deze lijst. De bedrijven komen alleen in aanmerking als ze een bovengemiddeld dividend rendement uitbetalen. VHYL volgt de FTSE All-World High Dividend Yield Index, deze index bestaat uit grote en middelgrote bedrijven. Het forse dividend rendement bedraag ca 3.4% afhankelijk van de beurskoers.

VHYL zit voor 40% in de Verenigde Staten gevolgd door Japan met 8% en het Verenigd Koningrijk 7.9%. Zwitserland ,Taiwan en Canada alle drie met ruim 4% de rest is verdeeld over verschillende landen. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd is met 1.9% de grootste positie. De lopende kosten zijn vrij laag namelijk 0.29% op jaarbasis. De financiële dienstverlening is met 26.4% de grootste sector in deze ETF. Voor beleggers die graag een bovengemiddeld dividend ontvangen en breed gespreid beleggen is dit een interessante ETF.

VHYL is opgericht in 2013 en heeft een gemiddeld jaarlijks rendement van 6.19%. VHYL is uiteraard een distribuerende ETF. De aandelen worden fysiek aangekocht.

Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF USD Distributing is verhandelbaar aan de euronext Amsterdam.

 1. Tickersymbool: VHYL
 2. ISIN: IE00B8GKDB10
 3. Aantal posities: 1855
 4. Spreiding: Wereldwijd
 5. Dividend rendement: 3.4%
 6. Lopende kosten: 0.29%
 7. Gemiddeld jaarlijkse rendement: 6.19%
 8. De giro kernselectie: Ja
 9. Top 10 totaal: ca 14%

2. VanEck Vectors Morningstar Developed Markets Dividend Leaders UCITS ETF, Tickersymbool TDIV, ISIN: NL0011683594

De nummer 2 van de 3 beste dividend ETF’s is er een van VanEck. De ETF volgt de Morningstar Developed Markets Large Cap Dividend Leaders Index. Deze index is samengesteld door Morningstar en bestaat uit 100 large caps die zijn geselecteerd op basis van verschillende criteria. Zo mag het huidige dividend niet lager zijn als wat het 5 jaar geleden was en moet het de afgelopen 12 maanden dividend hebben uitgekeerd. Het dividend rendement is op het moment van schrijven ca 3.72%.

De Verenigde Staten heeft met 39% de zwaarste weging. Gevolgd door Japan met 12% en Frankrijk met 10%. De financials zijn het best vertegenwoordigd met een weging van ruim 25%. Met 5.62% is Exxon Mobil de grootste positie gevolgd door Chevron met 4.74%. De lopende kosten zijn met 0.38% op jaar basis iets hoger dan de nummer 1, maar zeker niet hoog te noemen.

TDIV is opgericht in 2016 en heeft een gemiddelde jaarlijks rendement van 9.41% sinds de oprichting. TDIV is een distribuerende ETF. De aandelen worden fysiek aangekocht.

VanEck Vectors Morningstar Developed Markets Dividend Leaders UCITS ETF is verhandelbaar aan de euronext Amsterdam.

 1. Tickersymbool: TDIV
 2. ISIN: NL0011683594
 3. Aantal posities: 100
 4. Spreiding: Wereldwijd
 5. Dividend rendement: 3.7%
 6. Lopende kosten: 0.38%
 7. Gemiddeld jaarlijkse rendement: 9.41%
 8. De giro kernselectie: Ja
 9. Top 10 totaal: 42.27%

3. SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF, Tickersymbool: ZPRGISIN: IE00B9CQXS71

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF de naam zeg het al, deze ETF bestaat enkel uit dividend aristocrats. Dit zijn aandelen met een zeer lange dividend historie. Aristocrats moeten aan verschillende eisen voldoen om de titel dividend aristocrat te krijgen. Zo moeten dividend aristocrats niet alleen onafgebroken dividend uitkeren, ze moeten het zelfs jaarlijks verhogen. De Amerikaanse beurs staat bekend om de vele dividend aandelen en dat is voor aristocrats niet anders. Amerikaanse dividend Aristocrats zijn van dusdanig hoge kwaliteit, ze moeten zelfs aan strengere regels voldoen dan Europese variant. Zouden dezelfde regels voor de Europese Aristocrats gelden, dan zouden er bijna geen aandelen aan voldoen.

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF bestaat uit 97 posities. De grootste positie is LTC Properties inc. met 2.27%. De grootste weging heeft de Verenigde Staten met ruim 46%. Gevolgd door Canada 9.89% en op de 3de plaats Japan met 8.61%. De financiële sector is het best vertegenwoordigd met 24%, gevolgd door nutsbedrijven 23%. De lopende kosten zijn 0.45% op jaarbasis. De aandelen worden niet uitgeleend aan short sellers. Het gemiddelde jaarlijkse rendement is 7.43%.

SPDR S&P Global Dividend Aristocrats ETF is in 2013 op de markt gekomen.

 1. Tickersymbool: ZPRG
 2. ISIN: IE00BPCQXS71
 3. Aantal posities: 97
 4. Spreiding: Wereldwijd
 5. Dividend rendement: 3.69%
 6. Lopende kosten: 0.45%
 7. Gemiddeld jaarlijkse rendement: 7.43%
 8. De giro kernselectie: Ja
 9. Top 10 totaal: 18.63%

Wil je meer weten over de beste ETF’s? Dit zijn de 5 beste ETFDe 5 beste ETF ‘s‘s!

Dit is geen beleggingsadvies. Neem voordat je begint met beleggen contact op met een financieel adviseur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *