5 beste financiele boeken om te lezen

Boeken over geld – onze top 5

Zoek je goede boeken over geld? Je wilt financieel onafhankelijk worden of gewoon weten wat je beter kan doen als het om je geldzaken gaat. Gelukkig is er een groot aanbod van boeken over geld. Dit is mijn top 5.

5 Beste boeken over geld om te lezen:

1. Rich Dad, poor dad, een van mijn eerste boeken over geld

Dit is een van mijn favoriete boeken over geld. Dit is waar het allemaal is begonnen voor mij. Ik wist dat ik meer wou met mijn geld dan enkel uitgeven of sparen. Daarom besloot ik het boek van Robert Kiyosaki te kopen. Dit heeft mijn leven helpen te veranderen. Inmiddels is dit boek ook een ware klassieker te noemen op het gebied van financiële ontwikkeling.

Rich dad, poor dad heeft mij geleerd wat het verschil is tussen asset en een liability.

Een asset is iets wat je geld oplevert. Een liability is iets wat je geld kost. Dit klinkt allemaal heel simpel maar het zal je echter nog verbazen wat volgens Mr. Rich dad onder de category liability valt.

Verder wordt het verhaal van zijn “twee vaders” verteld. Zijn echte vader heeft gestudeerd en een goede baan maar op financieel gebied wil het niet echt lukken. Echter, de vader van zijn vriend die hij ziet als “tweede vader” heeft zonder dat hij studeerde het financieel goed voor elkaar. In dit boek lees je onder meer over de totaal verschillende gedachten die de twee vaders hebben over geld.

2. The richest man in babylon, een waardevolle klassieker in de categorie boeken over geld

Dit kleine boekje van maar 108 pagina’s, geschreven door George S. Clason komt uit 1926. Hierin staan 6000 jaar oude wijsheden die de inwoners tot de rijkste uit de geschiedenis hebben gemaakt. Het boek bestaat uit een serie korte verhalen uit Babylon, een van de grootste en meest welvarende steden uit de oude geschiedenis.

Het zal je verbazen dat de duizenden jaren oude maar vaak simpele regels voor welvaart en rijkdom tot op de dag van vandaag nog steeds zeer efficiënt blijken te zijn. Ook staat dit vrij korte boek gegarandeerd voor veel lees plezier.

3. Leer beleggen als Warren Buffett

Uiteraard mag een boek over super belegger Warren Buffett niet ontbreken in mijn top 5 boeken over geld die je gelezen moet hebben. Zeker voor de beginnende belegger is dit boek verplichte kost.

Je leest onder meer hoe Warren Buffett zijn Berkshire Bathaway van verlieslijdende textiel fabriek omtovert tot een van werelds meest waardevolle beursgenoteerde bedrijven. Warren Buffett is een echte buy and hold belegger die zijn geld enkel in ondernemingen steekt die hij begrijpt. De Oracle of Ohama, zo wordt de inmiddels bejaarde Buffett genoemd, staat bekend als meester in het selecteren van ondergewaardeerde bedrijven.

Als je als belegger meer wilt leren over Buffet zijn belegging strategieën is dit hét boek!

4. Tony Robbins, Master the Game

Tony Robbins is een Amerikaanse coach, schrijver en motivational speaker. Mensen vinden hem helemaal geweldig of moeten niks van hem hebben. Ik zelf vind zijn boeken geweldig en luister graag naar zijn podcasts. Hij weet mij zeker te triggeren, niet alleen op financieel gebied maar op elke mogelijke manier om mijn leven te verbeteren.

Mensen over de hele wereld zijn bereid duizenden euro’s te betalen om aanwezig te zijn bij zijn live shows. Dat is ook niet zo gek aangezien Tony Robbins de meest succesvolle mensen ter wereld mocht coachen zoals onder andere: Bill Clinton, Nelson Mandela en Serena Williams.

Money master the game is 688 pagina’s aan waardevolle informatie om sneller financieel vrij te worden en internviews met werelds beste investeerders. Tony Robins heeft een unieke gave om je te motiveren en in beweging te krijgen. Het enige minpunt kan zijn dat dit geweldige boek in het Engels is.

5. Think and Grow Rich

Geschreven door Napoleon Hill, voor het eerst gepubliceerd in 1937 en meer dan 70 miljoen exemplaren van verkocht. Na 25 jaar onderzoek gedaan te hebben naar werelds meest succesvolle personen uit die tijd, mensen zoals Henry Ford en Thomas Edison, heeft Napoleon Hill al zijn informatie die kan leiden tot een formule tot succes op papier weten te zetten en dit is hem goed gelukt. Tot op de dag van vandaag vliegt dit boek over de toonbank.

Dit boek staat vol verhalen over hoe een combinatie van vastberadenheid, intelligentie en hard werken mensen tot ongelofelijke prestaties weten te komen. Wat ik onder andere uit dit boek heb geleerd is om nooit op te geven.

Wie iets uitzonderlijks wil presenteren zal dit hoogstwaarschijnlijk niet kunnen zonder te falen. Zie falen als een onderdeel van het proces. Veel mensen zien falen als verliezen, maar het is juist goed om te falen. Sommige uitvinders hebben wel 1000 keer gefaald tot ze uiteindelijk slaagde. Zonder dit waren enkel van werelds belangrijkste uitvindingen niet gedaan.

Je faalt pas echt zodra je opgeeft.

Uit het boek Think and Grow Rich

Conclusie betreft de 5 beste boeken over geld om te lezen

Mijn advies is vooral: blijf dit soort boeken lezen om jezelf te ontwikkelen en te motiveren en je mogelijkheden zijn eindeloos! En laat je ons vooral weten wat jóuw favoriete boeken zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *