Pensioen landen

Beste landen in de wereld om te wonen na je pensioen

Na jarenlang hard gewerkt te hebben, is het pensioen een welverdiende periode van rust en genieten van het leven. Veel mensen kiezen er dan ook voor om na hun pensioen te verhuizen naar het buitenland om daar van het leven te genieten. Maar welke landen zijn nu het meest geschikt om in te wonen na je pensioen? In deze blog zal ik de beste landen om te wonen na je pensioen bespreken en aangeven hoeveel geld je ongeveer nodig zou hebben om er comfortabel te kunnen leven.

1. Spanje

Spanje is al jarenlang een populaire bestemming onder gepensioneerden en dat is niet voor niets. Het land heeft een aangenaam klimaat, prachtige stranden en een ontspannen levensstijl. Bovendien zijn de kosten van levensonderhoud relatief laag, waardoor je met een bescheiden pensioen al goed kunt rondkomen. Voor een comfortabel leven in Spanje heb je ongeveer 1500-2000 euro per maand nodig.

2.Portugal

Portugal is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder gepensioneerden. Het land heeft een mild klimaat, mooie stranden en een rijke cultuur. De kosten van levensonderhoud zijn in Portugal ook relatief laag en er zijn veel belastingvoordelen voor gepensioneerden. Met een pensioen van 1500-2000 euro per maand kun je in Portugal een comfortabel leven leiden.

3.Thailand

Ons favoriete vakantieland en zeker voor ons zelf een grote kanshebber als het op een (vervroegd) pensioen aankomt. Thailand is een exotische bestemming die steeds populairder wordt onder gepensioneerden. Logisch, het land heeft een prachtige natuur, een rijke cultuur en een lage levenskost. De Thai zijn vriendelijke mensen en het is er veilig. Voor ieder is er wel een geschikte locatie te vinden om te wonen. Of je nu in een levendige stad wilt wonen (Bangkok), in het binnenland of aan de kust. Thailand is ongeveer 12 keer zo groot als Nederland en heeft 67 miljoen inwoners. En de Thaise keuken is geweldig.

In Thailand kun je met een pensioen van 1000-1500 euro per maand comfortabel leven. Houd er wel rekening mee dat het leven in Thailand anders is dan in Europa en dat het even kan duren om aan de nieuwe omgeving te wennen.

4.Costa Rica

Costa Rica mag niet ontbreken in het lijstje van beste landen in de wereld om te wonen na je pensioen. Costa Rica is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het land heeft prachtige stranden, regenwouden en actieve vulkanen. Bovendien heeft Costa Rica een stabiele democratie en een goede gezondheidszorg. Met een pensioen van 2000-2500 euro per maand kun je in Costa Rica een comfortabel leven leiden. Leuk feitje, Costa Rica is een van de weinige landen ter wereld zonder leger.

5.Panama

Buurland van Costa Rica, Panama is een opkomende bestemming onder gepensioneerden. Het land heeft een aangenaam klimaat, prachtige stranden en een goede infrastructuur. Panama heeft bovendien een gunstig belastingklimaat voor gepensioneerden. Met een pensioen van 2000-2500 euro per maand kun je in Panama een comfortabel leven leiden.

6.Malta

Malta is een eiland in de Middellandse Zee dat steeds populairder wordt onder gepensioneerden. Het land heeft een aangenaam klimaat, een rijke geschiedenis en een goede gezondheidszorg. Malta heeft bovendien een gunstig belastingklimaat voor gepensioneerden. Met een pensioen van 2000-2500 euro per maand kun je in Malta een comfortabel leven leiden.

7.Vietnam

Vietnam is een opkomende bestemming onder gepensioneerden vanwege de lage kosten van levensonderhoud en het prachtige landschap. Het land heeft een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een vriendelijke bevolking.

Als gepensioneerde kun je in Vietnam leven van ongeveer 1000-1500 euro per maand, afhankelijk van waar je woont en wat je levensstijl is. De kosten van levensonderhoud in Vietnam zijn over het algemeen laag, maar het kan wel duur zijn om bepaalde producten te importeren. Het is daarom aan te raden om lokale producten te kopen en te eten, omdat deze meestal goedkoper zijn en ook nog eens heerlijk smaken.

Vietnam heeft ook veel te bieden voor gepensioneerden die graag actief blijven. Er zijn tal van wandelroutes en prachtige natuurparken om te verkennen. Het land heeft bovendien een rijke geschiedenis en er zijn veel culturele bezienswaardigheden te bezoeken.

8.Maleisië

Maleisië is een populaire bestemming onder gepensioneerden vanwege het warme klimaat, de prachtige natuur, de diverse cultuur en de lage kosten van levensonderhoud. Het land biedt een scala aan mogelijkheden voor gepensioneerden, waaronder rustige stranden, weelderige regenwouden en bruisende steden.

Als gepensioneerde in Maleisië kun je comfortabel leven van ongeveer 1000-1500 euro per maand, afhankelijk van waar je woont en je levensstijl. De kosten van levensonderhoud zijn over het algemeen laag in Maleisië, wat het land aantrekkelijk maakt voor gepensioneerden met een beperkt budget. Bovendien biedt Maleisië uitstekende gezondheidszorg tegen betaalbare prijzen.

Maleisië is een van de beste landen in de wereld om te wonen na je pensioen. Ben je enthousiast geworden om in het buitenland te wonen na je pensioen. Misschien wil je wel eerder met pensioen. Lees hier alles over investeren voor beginners.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *