Aandelen om nooit te verkopen

Beste dividend aandelen

De beste dividend aandelen koop je niet voor de koerswinst, nee van deze aandelen ontvang je elke kwartaal dividend waar je van kan leven of je kan het (nog veel beter) herinvesteren. Deze aandelen hebben zichzelf bewezen door jaren lang dividend uit te keren en hebben er zelfs een gewoonte van gemaakt het jaarlijks te verhogen. Dividend aandelen zijn uitermate geschikt voor mensen die direct het dividend als inkomstenbron nodig hebben, maar zeker ook als je nog even de tijd hebt….. kan je een mooi rendement behalen met herbeleggen van het dividend.

Dit zijn de beste dividend aandelen om nooit te verkopen:

1. Johnson & Johnson, een van de beste dividend aandelen

Dit is de nummer een van de beste dividend aandelen om nooit te verkopen en dat is niet voor niks. JNJ werd opgericht in 1886 , het bedrijf kreeg in 1944 een notering op de New York Stock Exchange. JNJ is een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd actief is in de farmaceutische industrie en medische- en consumenten producten. Johnson & Johnson is een mega cap blue chip van ca 400 miljard met meer dan 200 dochterondernemingen.

Johnson & Johnson verhoogd het dividend jaarlijks en dat voor al 58 jaar op een rij, met een laag payout ratio van ca 40% en een ijzersterke balance sheet is dit een van de meeste geliefde dividend aandelen. Als je naar de laaste 10 jaar kijkt zie je dat het dividend bijna is verdubbeld.

2011 : $2.28
2012 : $2.44
2013 : $2.64
2014 : $2.80
2015 : $3.00
2016 : $3.20
2017 : $3.36
2018 : $3.60
2019 : $3.80
2020 : $4.04

2. Unilever

Levens en schoonmaakmiddelen gigant Unilever mag niet ontbreken op deze lijst van beste dividend aandelen. Een van de belangrijkste aandelen van onze eigen AEX, Unilever is een van de bekendste aandelen onder de Nederlandse beleggers. Volgens Unilever zelf gebruiken elke dag wereldwijd 2.5 Miljard mensen een Unilever product. Andrélon, Axe, Ben & Jerry’s, Calvé, Conimex, Dove, Knorr, Lipton, OLA, OMO, Prodent, Rexona, Sun, Unox en Zwitsal zijn enkele voorbeelden van het enorme aanbod aan merken die ze in hun bezit hebben. Unilever is genoteerd aan de beurzen in Amsterdam, Londen en New York.

Het defensieve karakter van Unilever is wat veel beleggers aantrekkelijk vinden, iedereen heeft immers levensmiddelen nodig ook in slechtere tijden. Op het gebied van ijs voor de consument zijn ze marktleider met merken als Ben & Jerry’s, Magnum en Ola. Sinds 1962 keren ze dividend uit, sinds 2009 elk kwartaal. Gemiddeld wordt het dividend met 7% per jaar verhoogd, de afgelopen 10 jaar is het dividend dan ook verdubbeld. Voor de Nederlandse dividend belegger is Unilever een prachtig aandeel.

3. 3m

De Minnesota Mining and Manufacturing Company is een Amerikaans technologie bedrijf opgericht in 1902, de naam zou je misschien op het eerste gezicht niks zeggen. Maar de kans is groot dat ook jij producten van dit bedrijf gebruikt ze hebben namelijk 60,000 verschillende producten waaronder de bekende gele plakpapiertjes de Post-Its. Ook is 3m de grootste producent van de gezichtsmaskers die op dit moment hard nodig zijn in de wereld. 3M heeft maar dan 100.000 patenten en jaarlijks wordt er 6% van de omzet gespendeerd aan research and development.

Op het moment van schrijven heeft 3m een dividend rendement van bijna 4%. Voor een bedrijf met een trackrecord als dat van 3m is dit ontzettend hoog. Al ruim 100 jaar wordt er dividend uitgekeerd en al 61 jaar op een rij wordt dit verhoogd. Zelfs voor Amerikaanse aandelen is dit ongekend en het payout ratio van 60% bied ruimte om ook in de toekomst het dividend verder te verhogen.

4. Microsoft Corporation, zet deze ook in je lijst met beste dividend aandelen

Microsoft is ’s werelds grootste software bedrijf, opgericht in Amerika 1975 door Bill Gates op dit moment de op één na rijkste man op aarde. Microsoft is bekend geworden bij het grote publiek door besturingssysteem Windows. Sinds 1986 is het beursgenoteerd aan de Amerikaanse nasdaq. Microsoft is op dit moment het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld. De techgigant is zoveel meer als alleen een software bedrijf en verdient zijn vermogen met zo een beetje alles wat met computer gerelateerde producten te maken heeft, en ze zijn marktleider op het gebied van clouddiensten.

Het is een van de weinige tech-aandelen die dividend uitkeert. Tegelijker tijd is het ook een van werelds grootste dividend betalers ter wereld. Voor veel beleggers zal het lage dividend rendement van microsoft (op moment van schrijven slechts 1,2%) niet erg aantrekkelijk lijken, maar de afgelopen 10 jaar is het dividend met gemiddeld 13% per jaar verhoogd. Door het zeer lage payout ratio van 36% is er meer dan genoeg ruimte over voor verdere dividend verhogingen. Daarnaast koopt Microsoft al jaren voor miljarden eigen aandelen terug.

Met deze tips selecteer je zelf de best dividend aandelen.

5.Starbucks

Starbucks is ’s werelds grootste koffieketen en een van oorsprong Amerikaans bedrijf. Het bedrijf is opgericht in 1971 in Seattle en sinds 1992 beursgenoteerd. Starbucks is inmiddels actief in 75 verschillende landen en verkoopt hun kwaliteits producten voor premium prijzen. Iedereen kent de foto’s van de koffiebekers met verkeerd gespelde namen erop. Starbucks heeft wereldwijd meer dan 30.000 winkels en timmert nog steeds aan de weg. Ook in China is het een groot succes en de komende jaren worden daar nog duizenden winkels geopend.

Dit is een prachtig aandeel, het bedrijf keert nu 10 jaar dividend uit. De afgelopen 5 jaar is het dividend met 22% per jaar gestegen. Ondanks deze dividend verhogingen heeft het een nette payout ratio van rond de 50%. Aandelen van Starbucks zijn met een k/w van 25 zeker niet goedkoop, maar daarvoor krijg je wel een ontzettend mooi aandeel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *