Aandelen tijdens de corona crisis

Aandelen tijdens de corona crisis

Aandelen tijdens de corona crisis. Het zal je niet ontgaan zijn, de hele wereld is opgeschud door het corona virus. Ook op de financiële markten is het een chaos. De 12 jaar durende bull market is ten einde gekomen. Na een daling van 30% in record tijd ga jij je misschien afvragen waar je in godsnaam aan bent begonnen. -als je niet al bent uitgestapt. Of, misschien zie jij dit juist als gelegenheid om te beginnen met beleggen.

Waarom beleggen in tijden van crisis?

Grenzen worden gesloten. Elke dag zie je op tv dat er meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Of erger nog, te komen overlijden. Er heerst paniek. Het door vele onderschatte coronavirus heeft niet alleen impact op onze gezondheid. Wereldwijd worden er een ongekend aantal mensen financieel getroffen. Kleine zelfstandigen maar ook grote bedrijven zijn genoodzaakt hun werk neer te leggen. Zonder hulp van de overheid zijn er bedrijven bij die het niet gaan redden.

Beurskoersen dalen, dividend verlagingen, bedrijven die staatshulp aanvragen.

Als je het financiële nieuws volgt ziet de toekomst er in eerste instantie niet heel rooskleurig uit. Wanneer dit voorbij is en hoe we er dan voor staan weet niemand. Wat we wel weten is dat net zoals bij elke financiële crisis dit uiteindelijk ook weer voorbij zal gaan.

Als we kijken naar de financiële crisis van 2008 zien we dat het een ontzettend mooie koopgelegenheid was. Het zou zomaar kunnen dat we over een paar jaar terug kijken en voor 2020 hetzelfde geldt.

Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful

-Warren Buffett

The time to buy is when there’s blood in the Streets

-Baron Rothschild

Aandelen tijdens de corona crisis: Hou je aan je belegging strategie.

Tijdens deze moeilijke tijden is het belangrijk je aan je belegging strategie te houden.

  • Beleg voor de (zeer) lange termijn +10 jaar. Dan heb je tijd genoeg om eventuele tegenslagen goed te maken.
  • Niet beleggen met geld dat je nodig hebt

Als je wakker ligt van zware koersdalingen is beleggen misschien niet voor jou weg gelegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *