motivatie verbeteren

8 tips om je motivatie te verbeteren

De meeste mensen kennen het wel. Je wilt van alles en je bent super gemotiveerd. Dit keer ga je echt stoppen met roken, dagelijks sporten, meer geld overhouden. Maar na enkele dagen ontbreekt je motivatie en geef je op. Hoe komt het dat sommige mensen alles voor elkaar lijken te krijgen en andere om het minste geringste opgeven. Met deze tips wordt iedereen een gemotiveerde doorzetter!

1. Stel (kleine) doelen

Als mensen aan iets beginnen, dan willen ze dat vaak groots aanpakken. Ze willen stoppen met roken en 10 kilo afvallen. Of maandelijks 500 euro overhouden, terwijl ze het einde van de maand niet eens halen. Door zulke zware eisen aan je zelf te stellen maak je het onnodig moeilijk. De kans dat je zult falen is dan ook groot, en dat komt je motivatie niet ten goede. Begin daarom met kleine doelen die makkelijker haalbaar zijn. Bijvoorbeeld 2x in de week sporten in plaats van 5x per week. Of 100 euro per maand overhouden. Wil je 10 kilo afvallen? Begin dan met 2 kilo. Door kleinere stappen te maken, slaag je makkelijker en dat komt je motivatie ten goede.

2. Wees strenger voor jezelf

We leven in een tijd dat niets moet en alles mag. Tegenwoordig zijn mensen niet streng meer voor andere, laat staan voor zichzelf. Vroeger was het leven een stuk zwaarder. Door de moderne technologie is alles makkelijker geworden. Dat is prima, maar als je iets wilt bereiken heb je daar niks aan. Dus wees gewoon wat strenger voor jezelf. Na een dag werken hoef je echt niet de hele avond op de bank te liggen. Je kan makkelijk nog aan je eigen doelen werken.

3. Positieve mensen

Als je het al moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven. Dan zijn negatieve mensen wel het laatste wat jij kunt gebruiken. Negatieve mensen kosten energie en komen je humeur niet ten goede. Beide heb je hard nodig om je motivatie te verbeteren. Omring jezelf met positieve mensen en je zult het een stuk gemakkelijker krijgen. Positieve mensen zullen je ook aanmoedigen je doelen te bereiken.

4. Visualiseren

Voor iedereen die het boek The Secret heeft gelezen is dit niets nieuws. Succesvolle mensen maken hier al honderden jaren gebruik van. En visualiseren is ook nog eens heel leuk. Visualiseren is niets anders als gedachtes om zetten naar beelden. Het is bewezen dat mensen die visualiseren hun doelen vaker en sneller bereiken dan mensen die dat niet doen. Neem elke dag een kwartier de tijd om te bedenken hoe je leven eruit zal zien nadat je je doelen hebt behaald. En je zal merken dat je nog sneller en nog gemotiveerd zult zijn om jouw doelen te behalen.

5. Koude douche

Een koude douche heeft veel gezondheidsvoordelen. Maar ook je motivatie kan verbeterd worden door regelmatig een koude douche te nemen. Een koude douche zorgt namelijk voor energie. Na een paar minuten afzien onder de koude douche krijg je een enorme energie boost. Ook maakt je lichaam door het koude water adrenaline en endorfine aan. Door regelmatig het koude water te trotseren wordt je ook nog eens een enorme doorzetter!

6. Wees dankbaar

Je bent hier niet omdat je al je doelen al hebt behaald. Maar ondanks dat je je motivatie wilt verbeteren. Zijn er ongetwijfeld al genoeg dingen in je leven waarvoor je dankbaar kunt zijn dat je deze hebt. Neem elke dag even de tijd om naar de dingen om je heen te kijken waar je dankbaar voor bent dat je ze hebt. Door dankbaar te zijn voor alles wat er al in je leven is, wordt het makkelijker om tevreden en gemotiveerd verder te gaan om nog meer doelen te bereiken.

7. Geniet van de weg er naar toe

Als je niet van de weg geniet zul je nooit de voldoening krijgen aan het eind van de weg. Wat je doelen ook zijn. Of het nu een appartement is of een villa. Het is ontzettend belangrijk om te genieten van de weg naar je doel toe. Vaak zeggen mensen achteraf dat de weg er naar toe nog leuker was als het doel zelf. Dat is ongetwijfeld niet altijd het geval. Door te genieten van de weg er naar toe is het wel veel makkelijker gemotiveerd te blijven.

8. Werk aan je mindset

Werken aan je mindset is iets wat je eigenlijk altijd zou moeten (blijven) doen. Door te werken aan je manier van denken kan je er voor zorgen dat je gemotiveerd blijft. Je kan er zelf voor zorgen dat je veel meer motivatie uit jezelf kan halen. Door negatieve emoties zoals woede, angst en onzekerheid zoveel mogelijk te elimineren. En in plaats daar van je hoofd te vullen met positieve emoties zoals trotsheid, vreugde en dankbaarheid. Zal je al snel merken dat alles in je leven net wat makkelijker gaat.

Wat je ook doet om je motivatie te verbeteren. Wees je er van bewust dat je niemand altijd 100% gemotiveerd is. Maar dat maakt ook helemaal niets uit! Er zullen altijd dagen zijn dat je liever in bed blijft liggen. Tijdens dat soort dagen moet je het van je discipline hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *